Skip to main content
Hit enter to search or ESC to close
Close Search
Agroturystyka ekoGościniec Pachotówko w kujawsko-pomorskimAgroturystyka ekoGościniec Pachotówko w kujawsko-pomorskim
Menu
  • Witaj!
  • O nas
  • Przysmaki
  • Atrakcje
  • Oferta
    • Noclegi
    • Oferta dla firm
    • Oferta weselna
    • Komunia Święta
    • Biesiada z pełnym stołem
  • Aktualności
  • Galeria
  • Rezerwacja
  • Kontakt
  • facebook instagram
    Agroturystyka ekoGościniec Pachotówko w kujawsko-pomorskim

    Gęsina z Gzina

      Gęś przed pieczeniem powinna być zamarynowana. Najlepiej jak zrobimy to dzień wcześniej. Nacieramy ją solą, pieprzem, majerankiem, cząbrem, czosnkiem. W trakcie pieczenia podlewajmy gąskę wytopionym tłuszczem i winem, a pod koniec niewielką ilością wody z miodem. Pieczemy gąskę nadziewaną kaszami: gryczaną, jaglaną i orkiszową z cebulką, grzybami, rodzynkami, jabłkami i żurawiną.

      • Previous Project
      Share Tweet Share Pin

      © 2025 Agroturystyka ekoGościniec Pachotówko w kujawsko-pomorskim.

        Close Menu
        • Witaj!
        • O nas
        • Przysmaki
        • Atrakcje
        • Oferta
          • Noclegi
          • Oferta dla firm
          • Oferta weselna
          • Komunia Święta
          • Biesiada z pełnym stołem
        • Aktualności
        • Galeria
        • Rezerwacja
        • Kontakt
          • facebook
          • instagram