Propozycja Menu
ZUPA
*rosół z perlicy z domowymi kluskami
DANIA GŁÓWNE
*pieczeń z królika
*rolada wołowa
*pierogi z gęsiną
– podawane z ziemniakami gotowanymi i koperkiem, kluskami śląskimi bądź szarą kluską oraz 3 rodzajami surówek
DESER I CIASTO
*puchar lodowy w 3 smakach lub szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi
*wypieki własne na swojskich składnikach
*kawa ,herbata ,kompot z sezonowych owoców
ZIMNA PŁYTA
*deska wędlin swojskich, pasztet,półgęsek
*ryba po grecku
*galaretki wieprzowe/drobiowe
*jajka faszerowane
*śledzie po sułtańsku
*sałatka śledziowa
*sałatki (jarzynowa ,grecka,chłopska, z tuńczyka)
GORĄCA KOLACJA
*żurek staropolski z biała kiełbasą i jajkiem lub
*barszcz czerwony z pasztecikiem lub
*czarnina z szarą kluską
*zapiekane udo gęsię lub gulasz jagnięcy
OWOCE
PIECZYWO
*wypiek własny
*swojskie masło,smarowidło
*własne marynaty