Kameralne uroczystości
do 60 osób
Dostępne miejsca noclegowe
dysponujemy 24 łóżkami w pokojach 2-3 osobowych
Możemy zapewnić oprawę artystyczną
Zespół lub DJ
Najlepszy prezent dla Waszej Rodziny
Doskonały sposób dla upamiętnienia ważnego momentu w życiu.
Dzień, który pamiętamy zawsze
Nasz Gościniec będzie doskonałym miejscem dla zapewnienia podniosłości Waszego Wesela
Oferta skrojona na miarę
Podpowiadamy jak optymalnie przygotować uroczystość. Bazujemy na naszym wieloletnim doświadczeniu.
Propozycja menu
Wesele wersja I
ZUPA
*rosół z perlicy z domowymi kluseczkami
*krem pomidorowy z domowymi kluseczkami
II DANIE
*zraziki wieprzowe faszerowane w sosie własnym
*pieczeń z karkówki w sosie pieprzowym
*kotlet schabowy w chrupiącej panierce
*potrawka z królika ze szparagami i serem
dodatki :ziemniaki z koperkiem , kasza ,zestaw surówek , buraczki zasmażane
ZAKĄSKI
*schab w sosie tatarskim
*szynka z sałatką jarzynową
*roladki z kurczaka z warzywami
*galaretki drobiowe
*deski wiejskich pieczeni i serów
*śledzik po wiejsku
*tatar wołowy
*sałatka farmera z grillowanym kurczakiem
*sałatka nicejska ze świeżymi ziołami
pieczywo mieszane – własnego wypieku , swojskie masło,smarowidło,zimne sosy
DANIA SERWOWANE PO PÓŁNOCY
*żurek staropolski z jakiem i białą kiełbasą lub barszcz z pasztecikiem
*bigos swojski
NAPOJE
kompot z owoców sezonowych , woda z cytryną i miętą, kawa i herbata
Tort weselny i ciasto
Wesele wersja II
ZUPA
*rosół z perlicy z domowymi kluseczkami
*zupa paprykowa z jagnięcymi klopsikami
II DANIE
*jagnięcina z warzywami zapiekana z serem
*zraziki wieprzowe faszerowane w sosie własnym
*potrawka z królika
*kotlet w migdałowej panierce
*cordon blue z szynką i serem
*szaszłyki drobiowe z warzywami
*łosoś w sosie śmietanowo – koperkowym
Dodatki : ziemniaki gotowane z kopekiem,ziemniaki zapiekanew ziołach,kluski śląskie , zestaw surówek, buraczki
DESER
*deser lodowy ze swojską konfiturą
ZAKĄSKI
*schab po staropolsku
*szynka z żółtymi szparagami
*carpaccio z gęsi
*galaretki drobiowe
*szynka po rusku
*ozorki w galarecie
*befsztyk tatarski
*śledzik po wiejsku
*deski swojskich wędlin,serów,marynat,pasztetów
*sałatkaz wędzonego kurczaka
*sałatka grecka
*warzywa marynowane
Pieczywo mieszane z własnego wypieku,swojskie masło,smarowidło
DANIA SERWOWANE PO PÓŁNOCY
*żurek staropolski lub barszcz czerwony z pasztecikiem
*gulasz z domowymi kluseczkami
*szaszłyki jagnięce z warzywami
kompot z owoców sezonowych, woda z cytryną i miętą
kawa i herbata bez ograniczeń
Tort weselny i ciasto dodatkowo płatne
Wesele wersja III
ZUPA
*rosół z wiejskiej kury z kąskami mięsnymi i swojskim makaronem lub krem z brokułów z łososiem wędzonym
DANIA GŁÓWNE
*zraz staropolski z cebulką,ogórkiem i wędzonym boczkiem
*golonka wieprzowa duszona w warzywach podlewana piwem
*pieczeń z królika w sosem pieprzowym
*żeberka wieprzowe duszone aromatyzowane grzybami leśnymi
*pieczone udo z gęsi marynowane w żurawinie i czerwonym winie
*dorsz z winogronami
*polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
Dodatki : ziemniaki z wody z koperkiem, ziemniaki pieczone marynowane w ziołach, kasza orkiszowa na sypko, warzywa gotowane z maślaną okrasą, buraczki zasmażane z cebulką i boczkiem, zestaw surówek sezonowych, naturalny sos pieczeniowy
DESER
*fantazja owocowa na puszystej bezie
*bufet z owocami sezonowymi oraz egzotycznymi
*ciasto z własnego wypieku
NAPOJE
kompot z owoców sezonowych , woda z cytryną i miętą, kawa i herbata
Tort weselny i ciasto
ZAKĄSKI
*schab nadziewany śliwką i morelą
*rolada balotyna z gęsi nadziewana suszoną żurawiną i orzechami włoskimi
*rolada jagnięca z puszystym chrzanem
*domowy pasztet z dodatkiem konfitur
*tatar wołowy z żółtkiem z jaja przepiórczego
*pstrąg faszerowany
*tuszka śledzia w zalewie octowej
*ryby wędzone ( do wyboru pstrąg,węgorz,łosoś)
*ozorek w galarecie
*carpaccio z gęsi
*galaretki drobiowe
*sałatka chłopska z pieczonym mięsem wieprzowym
*sałatka z selera naciowego z grillowanym kurczakiem z sosem koktajlowym
*sałatka ziemniaczana z jajkiem i ogórkiem kiszonym w babcinym słoiku
*marynaty własnego wyrobu
Pieczywo mieszane własnego wypieku,swojskie masło ,smarowidło.
STÓŁ WIEJSKI –szynki, boczki, salcesony, pasztety, kiełbasy, smalec, chleb wiejski
KOLACJA
*gęś Aliny z żurawiną
lub prosiak pieczony w całości serwowany przez gospodynie z dodatkiem kaszy z warzywami i sosem
PO PÓŁNOCY
*barszcz czerwony z pasztecikiem lub żurek
*szaszłyki drobiowe
*gulasz jagnięcy z lanymi kluskami