Ekogościniec Pachotówko zaprasza

na prawdziwe i niezapomniane uroczystości rodzinne

Oferta Weselna

Wesele to jeden z najważniejszych dni w życiu, warto go spędzić w miejscu szczególnym

Kameralne uroczystości

do 60 osób

Dostępne miejsca noclegowe

dysponujemy 24 łóżkami w pokojach 2-3 osobowych

Możemy zapewnić oprawę artystyczną

Zespół lub DJ

Najlepszy prezent dla Waszej Rodziny

Doskonały sposób dla upamiętnienia ważnego momentu w życiu.

Dzień, który pamiętamy zawsze

Nasz Gościniec będzie doskonałym miejscem dla zapewnienia podniosłości Waszego Wesela

Oferta skrojona na miarę

Podpowiadamy jak optymalnie przygotować uroczystość. Bazujemy na naszym wieloletnim doświadczeniu.

Propozycja menu

Podlega uzgodnieniu

Wesele wersja I

ZUPA

*rosół z perlicy z domowymi kluseczkami

*krem pomidorowy z domowymi kluseczkami

II DANIE

*zraziki wieprzowe faszerowane w sosie własnym

*pieczeń z karkówki w sosie pieprzowym

*kotlet schabowy w chrupiącej panierce

*potrawka z królika ze szparagami i serem

dodatki :ziemniaki z koperkiem , kasza ,zestaw surówek , buraczki zasmażane

ZAKĄSKI

*schab w sosie tatarskim

*szynka z sałatką jarzynową

*roladki z kurczaka z warzywami

*galaretki drobiowe

*deski wiejskich pieczeni i serów

*śledzik po wiejsku

*tatar wołowy

*sałatka farmera z grillowanym kurczakiem

*sałatka nicejska ze świeżymi ziołami

pieczywo mieszane – własnego wypieku , swojskie masło,smarowidło,zimne sosy

DANIA SERWOWANE PO PÓŁNOCY

*żurek staropolski z jakiem i białą kiełbasą lub barszcz z pasztecikiem

*bigos swojski

NAPOJE 

kompot z owoców sezonowych , woda z cytryną i miętą, kawa i herbata

Tort weselny i ciasto

Wesele wersja II

ZUPA

*rosół z perlicy z domowymi kluseczkami

*zupa paprykowa z jagnięcymi klopsikami

 

II DANIE 

*jagnięcina z warzywami zapiekana z serem

*zraziki wieprzowe faszerowane w sosie własnym

*potrawka z królika

*kotlet w migdałowej panierce

*cordon blue z szynką i serem

*szaszłyki drobiowe z warzywami

*łosoś w sosie śmietanowo – koperkowym

Dodatki : ziemniaki gotowane z kopekiem,ziemniaki zapiekanew ziołach,kluski śląskie , zestaw surówek, buraczki

DESER

*deser lodowy ze swojską konfiturą

ZAKĄSKI 

*schab po staropolsku

*szynka z żółtymi szparagami

*carpaccio z gęsi

*galaretki drobiowe

*szynka po rusku

*ozorki w galarecie

*befsztyk tatarski

*śledzik po wiejsku

*deski swojskich wędlin,serów,marynat,pasztetów

*sałatkaz wędzonego kurczaka

*sałatka grecka

*warzywa marynowane

Pieczywo mieszane z własnego wypieku,swojskie masło,smarowidło

DANIA SERWOWANE PO PÓŁNOCY

*żurek staropolski lub barszcz czerwony z pasztecikiem

*gulasz z domowymi kluseczkami

*szaszłyki jagnięce z warzywami

kompot z owoców sezonowych, woda z cytryną i miętą

kawa i herbata bez ograniczeń

Tort weselny i ciasto dodatkowo płatne

Wesele wersja III

ZUPA

*rosół z wiejskiej kury z kąskami mięsnymi i swojskim makaronem lub krem z brokułów z łososiem wędzonym

DANIA GŁÓWNE

*zraz staropolski z cebulką,ogórkiem i wędzonym boczkiem

*golonka wieprzowa duszona w warzywach podlewana piwem

*pieczeń z królika w sosem pieprzowym

*żeberka wieprzowe duszone aromatyzowane grzybami leśnymi

*pieczone udo z gęsi marynowane w żurawinie i czerwonym winie

*dorsz z winogronami

*polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym

Dodatki : ziemniaki z wody z koperkiem, ziemniaki pieczone marynowane w ziołach, kasza orkiszowa na sypko, warzywa gotowane z maślaną okrasą, buraczki zasmażane z cebulką i boczkiem, zestaw surówek sezonowych, naturalny sos pieczeniowy

DESER

*fantazja owocowa na puszystej bezie

*bufet z owocami sezonowymi oraz egzotycznymi

*ciasto z własnego wypieku

NAPOJE 

kompot z owoców sezonowych , woda z cytryną i miętą, kawa i herbata

Tort weselny i ciasto

ZAKĄSKI 

*schab nadziewany śliwką i morelą

*rolada balotyna z gęsi nadziewana suszoną żurawiną i orzechami włoskimi

*rolada jagnięca z puszystym chrzanem

*domowy pasztet z dodatkiem konfitur

*tatar wołowy z żółtkiem z jaja przepiórczego

*pstrąg faszerowany

*tuszka śledzia w zalewie octowej

*ryby wędzone ( do wyboru pstrąg,węgorz,łosoś)

*ozorek w galarecie

*carpaccio z gęsi

*galaretki drobiowe

*sałatka chłopska z pieczonym mięsem wieprzowym

*sałatka z selera naciowego z grillowanym kurczakiem z sosem koktajlowym

*sałatka ziemniaczana z jajkiem i ogórkiem kiszonym w babcinym słoiku

*marynaty własnego wyrobu

Pieczywo mieszane własnego wypieku,swojskie masło ,smarowidło.

STÓŁ WIEJSKI –szynki, boczki, salcesony, pasztety, kiełbasy, smalec, chleb wiejski

KOLACJA

*gęś Aliny z żurawiną

lub prosiak pieczony w całości serwowany przez gospodynie z dodatkiem kaszy z warzywami i sosem

PO PÓŁNOCY

*barszcz czerwony z pasztecikiem lub żurek

*szaszłyki drobiowe

*gulasz jagnięcy z lanymi kluskami