Biesiada z pełnym stołem

Stół pełen produktów regionalnych i naszej kuchni

Propozycja Menu

ZUPA

*rosół z perlicy z domowymi kluskami

DANIA GŁÓWNE

*pieczeń z królika

*rolada wołowa

*pierogi z gęsiną

– podawane z ziemniakami gotowanymi i koperkiem, kluskami śląskimi bądź szarą kluską oraz 3 rodzajami surówek

DESER I CIASTO

*puchar lodowy w 3 smakach lub szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi

*wypieki własne na swojskich składnikach

*kawa ,herbata ,kompot z sezonowych owoców

ZIMNA PŁYTA

*deska wędlin swojskich, pasztet,półgęsek

*ryba po grecku

*galaretki wieprzowe/drobiowe

*jajka faszerowane

*śledzie po sułtańsku

*sałatka śledziowa

*sałatki (jarzynowa ,grecka,chłopska, z tuńczyka)

GORĄCA KOLACJA

*żurek staropolski z biała kiełbasą i jajkiem lub

*barszcz czerwony z pasztecikiem lub

*czarnina z szarą kluską

*zapiekane udo gęsię lub gulasz jagnięcy

OWOCE

PIECZYWO

*wypiek własny

*swojskie masło,smarowidło

*własne marynaty

Koszt jednej osoby

W poprzednich latach